Homoseksuelle muslimer

Af Nana Vithøft Sehested.

Selvom muslimerne bor i Danmark, har de ikke mulighed for leve deres liv fuldstændig som de vil, ligesom de kristene dansker har. I Danmark har vi ydringsfrihed, og ret til selv at vælge hvad vi vil med vores liv. I Islam er der nogle regler man skal indordne sig under, blandt andet omkring druk, mad, beklædning og ægteskab. Angående ægteskab står der i Kroranen,

’Sura 7 citat 82: Sandelig, I går med begær til mænd i stedet for kvinde. Nej, I er et folk, som overskrider (alle) grænser.’

Hvilket betyder at et ægteskab kun er tilladt og acceptable hvis det er mellem en mand og en kvinde. I juni 2012 blev det i Danmark lovligt at blive ægtet ligegyldigt om man vil giftes med en kvinde eller en mand. Men selvom det er lovligt, betyder det ikke at muslimerne har mulighed for det. De er bange for deres families reaktioner.

Projektleder ved Als Research, Bjarke Følner udtaler til DR ”Mange frygter, at familien vil slå hånden af dem, hvis de åbner sig og fortæller om deres seksualitet. De frygter vold, husarrest, genopdragelsesrejser og nogle frygter endda æresdrab”

DR har også interviewet en homoseksuelle muslim der er sprunget ud, han udtaler:

– Mine forældre reagerede med chok og vantro, og det ledte til en kæmpe konflikt, der gjorde, at vi ikke talte sammen i meget lang tid. I dag har vi et fint forhold, hvor mine forældre tolererer min seksualitet på den måde, at vi ikke taler om det.

TV2Fyn slog igår, d. 10/11-2015 en video op, hvor de havde et interview med en anonym homoseksuel muslim. Han fortæller hvordan det er at leve uden at turde fortælle om sin  seksualitet. Videoen blev slået op om morgen, men allerede et par timer senere var den taget ned igen. Formendelig fordi at han ikke følte sig sikre på trods at hans anomymitet, og han frygtet for sit liv.

Leave a comment